• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22316
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
CineSound


Τρί 04 Ιουν 2013

After Earth: Original Motion Picture Soundtrack




Πολλοί διάσημοι σκηνοθέτες ανά τον κόσμο έχουν επιλέξει να διατηρούν στενή συνεργασία με έναν συγκεκριμένο μουσικό για την δημιουργία των σάουντρακ των ταινιών τους. Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η συνεργασία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον Τζον Ουίλιαμς, μία συνεργασία πολλών δεκαετιών που μας έχει προσφέρει αναρίθμητα αξιομνημόνευτα σάουντρακ. Παρόμοιες περιπτώσεις συνεργασίας έχουμε του Μάρτιν Σκορτσέζε με τον συνθέτη του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, Χάουαρντ Σορ, του Τιμ Μπάρτον με τον μαγευτικό Ντάνι Έλφμαν, ακόμη και του εκλιπόντα Θόδωρου Αγγελόπουλου με την Ελένη Καραΐνδρου. Στο σάουντρακ του After Earth έχουμε την επόμενη δουλειά του Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ, γεγονός που αποτελεί τη συνέχεια μίας εξίσου επιτυχημένης συνεργασίας του ταλαντούχου συνθέτη με τον Μ. Ν. Σιάμαλαν. Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί σε ταινίες όπως «Η 6η αίσθηση», «Οιωνός», «Σκοτεινό Χωριό» και πολλές άλλες. Το αποτέλεσμα; Ταινίες που είτε άρεσαν είτε δεν άρεσαν στο κοινό, συζητήθηκαν πάρα πολύ, και σάουντρακ που όλοι οι λάτρεις αυτής της μουσικής, τα λάτρεψαν.

Ο Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ είναι αδιαμφισβήτητα ένας πολύ ταλαντούχος συνθέτης έχοντας στο ενεργητικό του πάρα πολλές ταινίες, τα σκορ των οποίων έγιναν ιδιαίτερα γνωστά (συμμετείχε και στο εξαιρετικό «Σκοτεινός Ιππότης»). Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω Χάουαρντ με μια λέξη ως αξιόπιστο. Ειδικά όταν μιλάμε για τις συνεργασίες του με τον Σιάμαλαν. Άλλωστε οι μουσικές για τις ταινίες του Σιάμαλαν είναι πάντα το πιο αξιομνημόνευτο σημείο τους, ακόμη και όταν η ταινία μπορεί να χαρακτηριστεί και ως επιτυχία (η μουσική από «The Last Airbender» ήταν το μόνο αξιόλογο). Θα μπορούσα να αφιερώσω σελίδες ολόκληρες για να γράφω για την εξαιρετική μουσική του «Σκοτεινού Χωριού», δείγμα ενός τεράστιου μουσικού ταλέντου.

Στο «After Earth» ο Χάουαρντ αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρους του σκορ στην σύνθεση μουσικής που ακολουθεί τις περιπέτειες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μικρός πρωταγωνιστής ταινίας. Σε κάποιες από τις πιο «δυνατές» σκηνές, η μουσική γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, ενώ βλέπουμε πως ο Χάουαρντ έχει επηρεαστεί αρκετά από τις πρόσφατες δουλειές του σε ταινίες δράσης όπως το «Bourne Legacy». Στο σάουντρακ θα συναντήσουμε και κομμάτια που είναι πιο αργά σε ρυθμό και πιο συναισθηματικά, όμως ακόμη και σε αυτά υπάρχει μία δόση σασπένς και αγωνίας η οποία περνάει και στον ακροατή. Δεν χρειάζεται να δει κανείς την ταινία για να καταλάβει σε ποια σημεία του σάουντρακ έχει «άγχος». Σίγουρα δεν είναι μία από τις καλύτερες δουλειές του Τζέιμς Νιούτον Χάουαρντ, ωστόσο όπως και όλες οι δουλειές του, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Το σάουντρακ απαριθμεί συνολικά 28 κομμάτια συνολικής διάρκειας 58 λεπτών.
Καλή ακρόαση!


1. The History of Man
2. I`m Not Advancing You
3. Pack Your Bags
4. Leaving Nova Prime
5. Can You Ghost?
6. Ship Tears Apart
7. Kitai Finds Cypher
8. Get Me Into The Cockpit
9. The Mission Newton
10. Baboons
11. Kitai On Earth
12. Four Vials Remain, Sir
13. Run To The Falls
14. Abort Mission
15. Bird Attack
16. Nest Battle
17. Safety In The Hog Hole
18. Saved By The Bird
19. The Tail Newton
20. Dad, Are You There?
21. Leech
22. See The Peak
23. Run To The Volcano
24. Somewhere To Hide
25. Chase Through The Cave
26. Ghosting
27. I Wanna Work With Mom
28. After Earth



 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.