• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22316
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Αφιερωμα


Παρ 21 Οκτ 2016

Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1989


Ο Σταύρος Γανωτής ξεχωρίζει τα διαμάντια της κινηματογραφικής σοδειάς




Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ψάχναμε κάτι να «παίζει» τα σαββατοκύριακα, μια και τα προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργηθεί μια ανάλογη παράδοση άρθρων. Και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα Βραβεία «Χρονομηχανή Cine.gr» (της Σ.Γ. αφεντιάς μου…), που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσωπική «εκδίκηση» στην ανυπαρξία αληθινά παγκόσμιων βραβείων κινηματογράφου. Τεστάραμε πολλές εκδοχές, αλλά καταλήξαμε στην πλέον χρονοβόρα, που θέλει τα εν λόγω βραβεία να σας κρατήσουν παρέα επί 81 βδομάδες! Θα τα πάμε, λοιπόν, αργά και βασανιστικά… Φυσικά, ο πρώτιστος σκοπός δεν είναι η άτυπη επιβράβευση των καλύτερων ταινιών ανά έτος, αλλά ένα αργόσυρτο ταξιδάκι από χρόνο σε χρόνο ανά την ιστορία της έβδομης τέχνης, όπως αυτή γράφτηκε μέσω των καλύτερων της φιλμικών δειγμάτων. Όπως κάθε βραβείο που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εμείς θέσαμε κάποιους μικρούς κανόνες, πέρα από τις απαραίτητες επεξηγήσεις. Ας τα δούμε αυτά ανά κατηγορία...

Από τη δεκαετία του 1980 πολλά αλλάζουν, βασικά αναβαθμίζεται η «Χρονομηχανή», για τον απλό λόγο ότι περίπου από αυτό το σημείο έχω ξεψαχνίσει τόσο την κάθε χρονιά, που αδυνατώ να αντισταθώ στο να μην αναφερθούν περισσότεροι υποψήφιοι. Έτσι, αλλάζουν και κάποιοι «official rules», όπως θα δούμε πιο κάτω…

Καλύτερη ταινία: Πέρα από το αυτονόητο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς, υπάρχουν και τέσσερις υποψήφιοι που συμπληρώνουν τη χρυσή πεντάδα του εκάστοτε έτους. Προσοχή: αυτοί οι τέσσερις είναι σε τυχαία σειρά, δεν υπάρχει δηλαδή σειρά αξιολόγησης πέρα της πρώτης. Η καλύτερη ταινία, όπως και η φύση συνολικά των νικητών, είναι επιλογές προσωπικές, αλλά ειλικρινά προσπάθησα να εξαντλήσω την αντικειμενικότητα μου, εις βάρος κάποιων προσωπικών αδυναμιών. Ελπίζω αυτό να το κατάφερα, γιατί πάντα είναι δυσδιάκριτα τα όρια κάθε ανθρώπου ανάμεσα στον νου και την καρδιά του. Για ένα κριτικό, ο νους είναι η μοναδική επιβαλλόμενη επιλογή, ενώ η καρδιά είναι η αυθόρμητη πλευρά του ως θεατής.

Καλύτεροι ρόλοι (5 υποψήφιοι ανά κατηγορία): Δεν είναι τυχαία η αναφορά σε ρόλους κι όχι ερμηνείες, μια και πάντα υποστηρίζω ότι ο ρόλος κάνει πρώτιστα την ερμηνεία, κι έπειτα βοηθάει η προσωπική σφραγίδα-ικανότητα του κάθε ηθοποιού. Δεν υπάρχει, δε, αναφορά σε πρώτο και δεύτερο ρόλο, μπορεί να είναι λογικό ότι κυρίως θα βλέπετε πρώτους ρόλους, αλλά δεν αποκλείεται η καλύτερη παρουσία της χρονιάς να προέρχεται από κάποιον λεγόμενο δεύτερο.

Καλύτερη περιπέτεια (5 υποψήφιοι): Απλά εδώ τα πράγματα, κι ελπίζουμε να έχουμε μια πιο «εμπορική» υφή. Η περιπέτεια μπορεί να ανήκει σε οποιοδήποτε είδος, μπορεί να είναι καθαρόαιμη περιπέτεια/δράση, μπορεί να είναι περιπέτεια εποχής, κωμική, επιστημονικής φαντασίας, φαντασίας κτλ. Σε όλες αυτές τις υπο-κατηγορίες, δεν αποκλείεται να δείτε κάποια ταινία που έχει ήδη εμφανιστεί και στην κατηγορία καλύτερης ταινίας.

Καλύτερη κωμωδία (5 υποψήφιοι): Εδώ θέλουμε καθαρό γέλιο. Όχι δηλαδή δραμεντί προς το δράμα, ή κάποια χαλαρή κομεντί, αλλά πολύ χιούμορ. Ο βασικός γνώμονας βέβαια δεν είναι η ποσοστιαία παραγωγή γέλιου, αλλά η συνολική ποιότητα του φιλμ.

Καλύτερο θρίλερ (5 υποψήφιοι): Ο όρος θρίλερ είναι τόσο γενικός, που μπορεί να μπερδεύει. Εμείς όμως εδώ ασχολούμαστε όχι με τα αστυνομικά θρίλερ, ή τα κατασκοπικά, δράσης κτλ, αλλά με αυτά που παρέχουν κάποια ανατριχίλα. Χωρίς να εξαιρούνται κάποιες συγκεκριμένες ταινίες μυστηρίου (με βάση τον φόνο, αλλά όχι την αστυνομική πλοκή, όπως συνήθως πχ τα νουάρ), πάμε κυρίως προς το καθαρόαιμο και παραδοσιακό θρίλερ, και φυσικά τις ταινίες τρόμου.

Καλύτερη ελληνική ταινία: Πολύ απλά εδώ τα πράγματα, και είναι πολύ κρίμα που υπάρχουν κάποιες χρονιές που αφήνουν δεύτερη (στην ουσία αόρατη για τα βραβεία) κάποια εξίσου μεγάλη ταινία μας. Δυστυχώς, δε, υπάρχουν χρονιές, ως και το 1942, που η κατηγορία μένει κενή, άνευ νικητή. Σε αυτό φταίει η έλλειψη παραγωγής, κι όχι κάποια έλλειψη ποιότητας.

Ειδική μνεία ψυχαγωγίας: Η απόλυτα προσωπική μας κατηγορία, για την οποία έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία, μια και φανερώνει συνήθως κάποια… αδυναμία μου. Σε αυτή διαγωνίζονται ταινίες που δεν κατάφεραν να κερδίσουν (ή να είναι καν υποψήφιες) σε κάποια από τις άνωθεν κατηγορίες (εξαιρούνται οι ρόλοι, αφού δεν αφορούν πρώτιστα την ποιότητα της ταινίας, αλλά όχι οι υποψήφιοι για καλύτερη ταινία), αλλά παρέχουν ένα συνολικό διασκεδαστικό πακέτο που αξίζει να επισημανθεί. Δεν υπάρχει όριο είδους ταινίας, απλά ο βασικός γνώμονας θέλει να είναι ταινίες, ας πούμε, «εμπορικές» που έχουν αυτό το «κάτι» για να περάστε αληθινά καλά.

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: Από τη δεκαετία του 1980 αυξάνεται τόσο κατακόρυφα η παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων, που θα ήταν άδικο να μην υπάρχει μια ξεχωριστή αναφορά για αυτές. Κάποιες χρονιές, το να ξεχωρίσεις μονάχα μία είναι αληθινά σκληρό, αλλά το κινούμενο σχέδιο δεν είναι δα αληθινά ξέχωρο από το να είναι μια κανονική ταινία μυθοπλασίας, ώστε να έχριζε ακόμα πιο ξεχωριστής αναφοράς (με υποψήφιους, δηλαδή). Ίσως, έτσι, δούμε κάποιο καρτούν και στην πρώτη κατηγορία.

Καλύτερη Αυθεντική Μουσική: Ομολογώ ότι μάλλον άργησα να συμπεριλάβω το εν λόγω βραβείο, μια και οι σπουδαιότερες κινηματογραφικές μουσικές είναι προ δεκαετίας 1980. Αλλά με την όλη αναβάθμιση, άξιζε να μπει και το συγκεκριμένο.

Χρυσό φτυάρι: Κάτι αντίστοιχο του Χρυσού Βατόμουρου, και μάλιστα κοντά στη λογική να μην αναζητούμε με το ζόρι τη χειρότερη ταινία της χρονιάς (άλλωστε, τις πραγματικά χειρότερες ποιος θα μπει στη διαδικασία να τις δει ή καν να τις ανακαλύψει;), αλλά σε κάποια που είτε δημιούργησε ντόρο, είτε έκανε πρεμιέρα με υψηλές προοπτικές. Κι επειδή είναι ευαίσθητη η φύση του βραβείου, ελπίζω να μη στεναχωρήσουμε κάποιους με τις εν λόγω επιλογές.

Βραβείο αναγνωστών cine.gr: Last but not least! Εδώ έχουμε το εξής απλό. Είναι σαν να βγάζουμε διαχρονικά, ως το σήμερα φυσικά, τις ταινίες που επικράτησαν σε όλες τις άνωθεν κατηγορίες (φυσικά, δεν εξαιρούνται οι επιλαχόντες την πρώτη κατηγορίας), και να τις δίναμε σε εσάς τους αναγνώστες ώστε να επιλέξετε την καλύτερη. Μακάρι να είχαμε την ευχέρεια να συμπεριλαμβάναμε ατόφια όλες τις ταινίες του εκάστοτε έτους, αλλά επειδή ο νικητής δεν βγαίνει από μία μονάχα παράμετρο, αναγκαστικά, για να μη «χαθούμε» (ειδικά σε νεότερες χρονιές), θέτουμε σε εσάς μονάχα τη συγκεκριμένη λίστα προς ψήφιση. Ο επιμέρους κανόνας θέλει ο νικητής να βγαίνει από το σύνολο βαθμολογίας κοινού (μετράνε από τη δεκαετία του 1980 οι άνω των 10 ψήφων), αλλά σε συνάρτηση με την αναγνωσιμότητα της κάθε ταινίας και το σύνολο των δεκαριών της. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που και ένα ή δύο μόνο δεκάρια μπορεί να λένε όλη την αλήθεια, αλλά μετράμε παράλληλα και το πόσο ενδιαφέρεστε διαχρονικά για την κάθε μία από τις ταινίες.

1989


Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της (The Cook the Thief His Wife & Her Lover)
Σκηνοθεσία:
Peter Greenaway
Πρωταγωνιστούν: Richard Bohringer, Michael Gambon, Helen Mirren, Alan Howard, Tim Roth
Λαγνεία… φόνος… επιδόρπιο. Καλή όρεξη!
Ο Άλμπερτ Σπίκα είναι ένας άξεστος, εγωκεντρικός, κτηνώδης γκάγκστερ, ο οποίος επιλέγει να παίρνει τα δείπνα του παρέα πάντα με τους άξεστους μπράβους και την όμορφη γυναίκα του Τζορτζίνα σ` ένα μοντέρνο εστιατόριο του Λονδίνου, το οποίο και του ανήκει. Στο ίδιο μαγαζί συχνάζει ένας ήσυχος και μοναχικός πελάτης, με τον οποίο η Τζορτζίνα θα ζήσει έναν παθιασμένο και επικίνδυνο έρωτα, έχοντας τη βοήθεια του μάγειρα. Την ίδια ώρα που ο Άλμπερτ είναι απορροφημένος με τα υπέροχα εδέσματα του σεφ, η Τζορτζίνα και ο εραστής της απολαμβάνουν τη σαρκική επαφή στους χώρους του εστιατορίου. Ο Άλμπερτ, όταν διαπιστώνει ότι η γυναίκα του τον απατά, μηχανεύεται μια αποτρόπαια εκδίκηση...
trailer | φωτογραφίες | κριτική


Απιστίες και Αμαρτίες
(Crimes and Misdemeanors)

Απιστίες και Αμαρτίες
Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
(Dead Poets Society)

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών
Κάνε το Σωστό
(Do the Right Thing)

Κάνε το Σωστό
Σάντα Σάνγκρε
(Santa Sangre)

Σάντα Σάνγκρε


Αντρικός Ρόλος

Robin Williams
(Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών)

Robin Williams
Daniel Day-Lewis
(Το Αριστερό μου Πόδι Daniel Day-Lewis
Michael Gambon
(Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της)
Michael Gambon
Tom Cruise
(Γεννημένος την 4η Ιουλίου)
Tom Cruise
Martin Landau
(Απιστίες και Αμαρτίες)
Martin Landau


Γυναικείος Ρόλος

Michelle Pfeiffer
(Σχέσεις Πάθους)

Michelle Pfeiffer
Adrienne Shelly
(Η Απίστευτη Αλήθεια)
Adrienne Shelly
Lena Olin
(Εχθροί, μια Ερωτική Ιστορία)
Lena Olin
Jessica Tandy
(Ο Σωφέρ της Κας Νταίζυ)
Jessica Tandy
Julia Roberts
(Ανθισμένες Μανόλιες)
Julia Roberts


Περιπέτεια


Η Άβυσσος (The Abyss)
Σκηνοθεσία:
James Cameron
Πρωταγωνιστούν: Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, J.C. Quinn
Ένα μέρος στη Γη, πολύ πιο τρομακτικό από οποιοδήποτε στο διάστημα.
Όταν ένα πυρηνικό υποβρύχιο βυθίζεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, το ναυτικό προσλαμβάνει μια ομάδα από πολίτες ειδικευμένους σε αποστολές στον βυθό, από μια υποβρύχια πετρελαιοπηγή, για την επιχείρηση διάσωσης. Η επικίνδυνη αποστολή γίνεται μια θαυμαστή οδύσσεια στο άγνωστο, καθώς δυνάμεις απ` τα βάθη του ωκεανού αρχίζουν να έρχονται σε επαφή με τους δύτες. Για τον Μπαντ Μπρίκμαν και την εν διαστάσει σύζυγό του, Λίντσεϊ, η αποστολή αυτή είναι το τεστ για τη σωματική και συναισθηματική αντοχή τους. Το ταξίδι τους στην ατέλειωτη νύχτα του βυθού απογυμνώνει την ανθρώπινη καρδιά στην αναμέτρησή της με τον θάνατο, τον έρωτα και κάτι άλλο... τις παράξενες παρουσίες της αβύσσου.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


Μπάτμαν
(Batman)

Μπάτμαν
Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία
(Indiana Jones and the Last Crusade)

Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία
The Killer
(Dip Huet Seung Hung)

The Killer
Αποχαιρετισμός στο Βασιλιά
(Farewell to the King)

Αποχαιρετισμός στο Βασιλιά


Κωμωδία


Όταν ο Χάρρυ Γνώρισε την Σάλλυ (When Harry Met Sally...)
Σκηνοθεσία:
Rob Reiner
Πρωταγωνιστούν: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby
Μπορούν δύο φίλοι να κοιμηθούν παρέα και να αγαπιόνται ακόμα το πρωί;
Ο Χάρι και η Σάλι είναι φιλαράκια. Στα έντεκα χρόνια που γνωρίζονται, έχουν ζήσει πολλές ερωτικές απογοητεύσεις και πάντα στηρίζονται ο ένας στον άλλο για να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές. Θα καταλάβουν ποτέ ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον;
trailer | φωτογραφίες | κριτική


Η Απίστευτη Αλήθεια
(The Unbelievable Truth)

Η Απίστευτη Αλήθεια
Ο Πόλεμος των Ρόουζ
(The War of the Roses)

Ο
Σουήτι
(Sweetie)

Σουήτι
Φονικό Πάθος
(Heathers)

Φονικό Πάθος


Θρίλερ


Κρουαζιέρα στην Άκρη του Τρόμου (Dead Calm)
Σκηνοθεσία:
Phillip Noyce
Πρωταγωνιστούν: Sam Neill, Nicole Kidman, Billy Zane, Rod Mullinar
Στη μέση του πουθενά, δεν υπάρχει πουθενά για να κρυφτείς.
Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία παίρνει το γιοτ και ανοίγεται στον Ειρηνικό για να αποφύγει την μνήμη ενός ατυχήματος. Καθώς βρίσκονται στα ανοιχτά, βρίσκουν ένα πλοιάριο με μονάχα έναν επιζώντα. Αυτός φαίνεται καλοσυνάτος και τον παίρνουν στο γιοτ τους. Γρήγορα, οι προθέσεις του γίνονται ολοένα και πιο σκοτεινές κι ενώ βρίσκονται στη μέση του πουθενά.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


Τετσούο, ο Άνθρωπος Σίδερο
(Tetsuo)

Τετσούο, ο Άνθρωπος Σίδερο
Σόκερ
(Shocker)

Σόκερ
Νεκροταφείο Ζωντανών
(Pet Sematary)

Νεκροταφείο Ζωντανών
Κοινωνία
(Society)

Κοινωνία


Ελληνική


Rom
Σκηνοθεσία:
Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί τις ιστορίες τεσσάρων ατόμων με τσιγγάνικη καταγωγή. Οι ιστορίες αυτές μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων αυτών στη σύγχρονη Ελλάδα, μια ζωή γεμάτη προβλήματα, μια ζωή ως κομμάτι της ευρύτερης ιστορίας των τσιγγάνων στην Ευρώπη.
φωτογραφίες


Ειδική Μνεία Ψυχαγωγίας


Ο Ρότζερ κι Εγώ (Roger & Me)
Σκηνοθεσία:
Michael Moore
Η ιστορία ενός επαναστάτη και του μικροφώνου του.
Μια ματιά στη γενέτειρα πόλη του Μάικλ Μουρ, το Φλιντ, που από τη στιγμή που το παράρτημα της General Motors έκλεισε, καθαρά από εταιρικό συμφέρον, όλα νέκρωσαν. 30.000 άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Ο Μάικλ Μουρ, με περίσσια επιμονή και χιούμορ, προσπαθεί να πάρει συνέντευξη κι από τον επικεφαλής της εταιρίας Ρότζερ Σμιθ.
trailer | φωτογραφίες


Κινούμενα Σχέδια


Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα (Majo no Takkyubin)
Σκηνοθεσία:
Hayao Miyazaki
Η Κίκι είναι μια μάγισσα μόλις 13ών ετών. Είναι λιγάκι ανώριμη και στενόμυαλη, αλλά παράλληλα αποφασισμένη και γεμάτη εμπνεύσεις. Με τη βοήθεια της Τζίτζι, μιας γάτας που μιλάει, είναι έτοιμη να κατακτήσει το παραθαλάσσιο ευρωπαϊκό χωριό που έχει διαλέξει για σπίτι της.
trailer | φωτογραφίες


Αυθεντική Μουσική


Michael Nyman
(Ο Μάγειρας, ο Κλέφτης, η Γυναίκα του και ο Εραστής της)
Michael Nyman


Χρυσό Φτυάρι


Άγρια Ορχιδέα (Wild Orchid)
Σκηνοθεσία:
Zalman King
Πρωταγωνιστούν: Mickey Rourke, Carre Otis, Jacqueline Bisset, Assumpta Serna
Η Έμιλυ, μια πανέμορφη νεαρή δικηγόρος, ταξιδεύει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για να βοηθήσει την Κλώ-ντια Λείρον, που είναι μεσάζοντας, να κλείσουν μια συμφωνία εκατομμυρίων δολαρίων. Εκεί η Έμιλυ γνωρίζει τον Γουίλερ, πρώην εραστή της Κλώντια, έναν εκατομμυριούχο με περίεργους τρόπους και στάση ζωής. Αθώα και ευάλωτη, θα αφεθεί σιγά σιγά στο αισθησιακό περιβάλλον, σε έναν κόσμο γε-μάτο από ερωτικές φαντασιώσεις και θα οδηγηθεί σε σκοτεινά μονοπάτια που απελευθερώνουν και τις πιο κρυφές τις επιθυμίες.
trailer | φωτογραφίες | κριτική


Βραβείο Αναγνωστών


Το Αριστερό μου Πόδι (My Left Foot)
Σκηνοθεσία:
Jim Sheridan
Πρωταγωνιστούν: Daniel Day-Lewis, Brenda Fricker, Ray McAnally, Fiona Shaw, Kirsten Sheridan
Μια ταινία για τη ζωή, το γέλιο και το περιστασιακό θαύμα.
Γεννημένος με εγκεφαλική δυσλειτουργία σε μια πολύ φτωχή οικογένεια ο Κρίστι μπορεί να ελέγξει την κίνηση μόνο του αριστερού του ποδιού και να μιλά χρησιμοποιώντας μουγκρητά. Με τη βοήθεια της αφοσιωμένης του οικογένειας καθώς και με το δικό του κουράγιο και αποφασιστικότητα ο Κρίστι μαθαίνει να τα βγάζει πέρα με τις υλικές και σωματικές ανάγκες της ζωής αλλά και με τις σύνθετες ψυχολογικές του οδύνες.
trailer | φωτογραφίες | κριτική




---------

Διαβάστε επίσης:
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1988
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1987
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1986
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1985
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1984
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1983
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1982
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1981
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1980
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1979
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1978
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1977
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1976
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1975
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1974
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1973
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1972
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1971
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1970
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1969
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1968
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1967
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1966
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1965
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1964
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1963
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1962
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1961
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1960
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1959
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1958
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1957
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1956
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1955
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1954
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1953
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1952
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1951
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1950
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1949
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1948
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1947
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1946
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1945
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1944
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1943
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1942
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1941
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1940
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1939
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1938
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1937
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1936
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1935
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1934
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1933
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1932
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1931
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 1930
Η «Χρονομηχανή του Cine.gr»: 10-20`ς



 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.