• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22316
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Who is who


Τρί 04 Νοε 2003

Andy & Larry Wachowski




Οι αδελφοί Wachowski κατέκτησαν μέσα σε μια νύχτα το κινηματογραφικό στερέωμα με το Matrix και από τότε το μοναδικό τους πόνημα ήταν τα δύο σίκουέλ του, το Matrix Reloaded και εφέτος το Matrix Revolutions.

Οι αδελφοί Wachowski, ο Andy και ο Larry, παράτησαν τα κολέγιά τους νωρίς καθώς δεν τους ενδιέφεραν. Αντί αυτού ξεκίνησαν να δουλεύουν σαν ξυλουργοί και μπογιατζήδες για να βγάλουν τα προς το ζήν ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν διάφορα κόμικ. Ο πατέρας τους που ήταν επιχειρηματίας και η μητέρα τους που ήταν ζωγράφος τους έδιναν κουράγιο να συνεχίσουν. Στα τέλη της δεκαετίας του 80 ο Larry διαβάζει ένα βιβλίο για τον Roger Corman και καταγοητευμένος από αυτόν τον μεγάλο δημιουργό των b-movies τρόμου, δίνει το βιβλίο και στον αδερφό του να το διαβάσει. Μετά από αυτό οι αδελφοί γράφουν στα πεταχτά ένα σενάριο μιας low-budget ταινίας τρόμου που είχε να κάνει με κανιβαλισμό! Το σενάριο ήταν πολύ «σκληρό» και απωθητικό για να γίνει πραγματικότητα, αλλά η εξυπνάδα και το νεύρο στο σενάριο έκανε μερικούς παραγωγούς να τους δούν με καλό μάτι. Έτσι οδηγήθηκαν στο γράψιμο του σεναρίου για το Assasins, με τον Sylvester Stallone και τον Antonio Banderas. Η ταινία είχε μεγάλη καλλιτεχνική και οικονομική αποτυχία και οι καριέρα των αδερφών πήγαινε να τελειώσει πριν καν αρχίσει. Έρχεται όμως το 1996 όπου με 4 εκατομύρια δολάρια κάνουν το ατμοσφαιρικό θρίλερ Bound το οποίο και σκηνοθετούν. Η ταινία γνωρίζει σχετική επιτυχία με την λεσβιακή ανατροπή που έχει και αρχίζουν να τους ζητούν και άλλα λεσβιακά θρίλερ. Οι αδερφοί Wachowski όμως είναι πλέον δυνατοί για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Διαβάζουν κάθε θεωρία γύρω από εικονική πραγματικότητα ,την τεχνητή νοημοσύνη και την εναλλακτική δομή του χρόνου. Ασχολούνται με την μυθολογία και την θεωρία του Ζεν και τον Βουδισμό. Διαβάζουν ένα μεγάλο αριθμό κόμικ με την προαναφερθείσα θεματολογία καθώς και την Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων και βλέπουν και ξαναβλέπουν τα Alien και τους Εξολοθρεφτές, καθώς και τα άπαντα των John Woo, Stanley Kubrick, George Lucas Fritz Lang. Αποτέλεσμα;

Μια νέα κινηματογραφική γλώσσα γεννιέται και με πρωτοποριακά εφέ για την εποχή, γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Αυστραλία γεννιέται το Matrix και όλη η μετέπειτα παραφιλολογία του. Η ταινία σπάει τα ταμεία και κάνει μόνο στην Αμερική 100 εκατομύρια δολλάρια, με αποτέλεσμα τα επόμενα δύο μέρη της τριλογίας το Matrix Reloaded και το Matrix Revolutions.

To μόνο που απομένει να δούμε από τους κατά τα άλλα μετριόφρονες αδερφούς Wachowski είναι αν θα τελειώσουν με τον κινηματογράφο με αυτή την τριλογία, η μας φιλάνε καμία καινούργια έκπληξη για το μέλλον καθώς όπως λέγεται ένα καινούργιο σενάριό τους είναι ήδη έτοιμο και είναι στα δέκα πιο περιζήτητα σενάρια που ακόμα δεν έχουν μετουσιωθεί σε ταινία.


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.