ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...
- Αριθμός ταινιών: 22316
- Αριθμός συν/τών: 759967
- Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
Περιεχόμενα
Παρ 03 Φεβ 2012
Ζήσε την μαγεία των Oscar μέσα από τη μεγάλη οθόνη του Nova Stars!Σάβ 21 Ιαν 2012
Game of Thrones: Μεγάλη Πρεμιέρα, αυτό το Σάββατο, αποκλειστικά στη Nova!Τετ 21 Δεκ 2011
Game of Thrones: Η σειρά που καθηλώνει αποκλειστικά στη Nova!Παρ 05 Νοε 2010
Τι θα δω (και δεν θα δω) στην τηλεόραση αυτήν την εβδομάδα;Παρ 29 Οκτ 2010
Τι θα δω (και δεν θα δω) στην τηλεόραση αυτήν την εβδομάδα;Cine Tv
Παρ 19 Μαρ 2004
Τηλεοπτικές Προτάσεις για όλη την εβδομάδα...
Σάββατο, 20/3, ΕΤ1 00:00
Der Himmel über Berlin - Τα Φτερα του Ερωτα

Η κατά λέξη μετάφραση του γερμανικού τίτλου είναι «Ο Ουρανός πάνω από το Βερολίνο». Ο πρωτότυπος τίτλος παραπέμπει στο μοναδικό «εμπόδιο» μεταξύ γης και παραδείσου, στον ουρανό και κατ’ επέκταση στον τοίχο μεταξύ Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Τα Φτερα του Ερωτα είναι μια άκρως συμβολική και ποιητική ταινία με σαφείς αναφορές στη διπλή υπόσταση των ανθρώπινων όντων και της ψυχής τους, στη διττή διάσταση του χρόνου και των ανθρώπινων εμπειριών.
Oh Yeah! : Ο Wenders κινηματογραφεί το Βερολίνο και τα στίγματά του, το Βερολίνο και τις πληγές της ωριμότητας μεταμορφώνοντάς το σε ένα γιγαντιαίο σκηνικό κατασκευασμένο για τις ανάγκες της ταινίας του.
Oh No!: Η ιδέα μιας ποιητικής και συνάμα συμβολικής ταινίας με την υπογραφή του Wenders δεν αποτελεί πόλο έλξης για σας. Σαφέστατα, προτιμάτε τη χολιγουντιανή ρομαντική εκδοχή «Των φτερών…», δηλαδή το City of Angels με Meg Ryan και Nicolas Cage.
Ατάκα: «Why am I me and why not you? Why am I here and why not there? When did time begin and where does space end?…»- δεν αποτελούν απλά τις ατάκες κάποιου προσώπου της ταινίας, αλλά και την προβολή των δικών σας σκέψεων και ερωτημάτων μετά το τέλος της ταινίας.
Βαθμός: 8/10
Ε.Ν.
Σάββατο, 20/3, Star
The Postman always rings twice - Ο Ταχυδρομος χτυπαει παντα δυο φορες

Η ταινία κινείται γενικά σε μέτριους ρυθμούς, χωρίς πολλές διακυμάνσεις. Περισσότερο κερδίζει από το κλίμα που αναπτύσσεται μεταξύ των Nicholson και Lange. Ψάχνοντας 25 χρόνια μετά να βρω τι άλλαξε πάνω στον Nicholson κατέληξα στο ότι ωρίμασε. Θα μου πείτε «σοβαρή διαπίστωση έκανες»! Σημασία έχει όμως ο τρόπος με τον οποίο ωρίμασε. Δε νομίζω ότι έγινε καλύτερος ηθοποιός ή εκφραστικότερος καλλιτέχνης. Αυτό που προστέθηκε με τον χρόνο και την εμπειρία είναι η δύναμή του να είναι πλέον σε έναν χώρο και να τον κατέχει. Να μπαίνει στο δωμάτιο και μόνο το εκτόπισμά του (και δεν εννοώ το –όχι ευκαταφρόνητο- σωματικό) να αρκεί για να κρατήσει και μόνος του ακόμα τη σκηνή. Στην εν λόγω ταινία παίζει αναμφισβήτητα καλά, όμως πρέπει να προσπαθήσει (όχι πολύ, αλλά σημασία έχει ότι πρέπει) για να κερδίσει το πλάνο. Και βέβαια η αιθέρια Jessica Lange είναι κατάλληλη για τον ρόλο.
Oh Yeah!: Γιατί η ταινία είναι κλασσική και αξίζει τον χαρακτηρισμό και γιατί δεν πρέπει να χάσετε την επίσης κλασσική για τον κινηματογράφο σεξουαλική περίπτυξη στην κουζίνα, πολύ τολμηρή για την εποχή και το είδος.
Oh No!: Γιατί πιθανότατα σας έχουν πρήξει για το πόσο καλή είναι η ταινία και θα απογοητευτείτε. Ε, δεν είναι και κανένα θαύμα.
Βαθμός: 7/10
Σ.Κ.
Κυριακή, 21/3, Alpha, 23:15
Very bad Things - Πολυ μεγαλες Κακιες

Μια πόρνη σκοτώνεται κατά τη διάρκεια ενός bachelor party και οι νεαροί (υποθέτω και ξενερωμένοι) σπεύδουν να καλύψουν τα ίχνη τους. Πρωτότυπο; Όχι. Διασκεδαστικό όμως, ναι. Το χιούμορ κάτι μου φέρνει σε αδερφούς Farelly, ιδιαίτερα ως προς τα ρατσιστικά αστειάκια.
Oh Yeah!: Το κλίμα ευθυμίας που δημιουργεί.
Oh No!: Το γεγονός ότι όλο και περισσότερες ταινίες παράγουν γέλιο σε βάρος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων χωρίς διακριτικότητα και κατανόηση και αυτή είναι μια απ’ αυτές.
Βαθμός: 5,5/10
Σ.Κ.
Τρίτη 23/3, Star, 02:30
Le Violon rouge - Το κοκκινο Βιολι

Οι τέσσερις φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες συνδέονται μέσω των προβλέψεων της οικονόμου προς τη γυναίκα του Bussotti. Στην ουσία, οι λοιπές ιστορίες αποτελούν flash forward της συγκεκριμένης σκηνής που εκτυλίσσεται στην Ιταλία του 17ου αιώνα. Παράλληλα, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ολόκληρη η ταινία λειτουργεί ως flash back με βάση το παρόν της δημοπρασίας.
Oh Yeah!: Τα εντυπωσιακά γυρίσματα σε πέντε διαφορετικές γωνιές του κόσμου, η (ως επί το πλείστον) πιστή απεικόνιση των διαφόρων εποχών καθώς και η πολύ καλή και λειτουργική μουσική του βραβευμένου με όσκαρ John Corigliano συνθέτουν μια υψηλού επιπέδου και αισθητικής παραγωγή.
Oh No!: Πίσω από την εντυπωσιακή επιφάνεια της εικόνας υπάρχουν κάποιες ατέλειες σχετικά με τη διάρθρωση των ασύνδετων σκηνών καθώς και προβλήματα πληρότητας στο σενάριο.
Ατάκα: “Masterpiece of the golden age”, “the perfect marriage of science and beauty”, “the single most perfect acoustic machine”-οι συγκεκριμένες ατάκες αποτελούν εκδηλώσεις θαυμασμού όσων έρχονται σε επαφή με ΤΟ μουσικό αυτό όργανο. Είναι αδιαμφισβήτητη η μαγεία και η σαγήνη που ασκεί το κόκκινο βιολί στους λάτρεις των μελωδιών του. My precioussssssssssss!
Βαθμός: 7/10
Ε.Ν
Τετάρτη, 24/3, Star, 24:00
U Turn - Τυφλη Στροφη

Ο Bobby Cooper (Sean Penn) χρωστάει λεφτά, αλλά στον δρόμο προς την αποπληρωμή του χρέους έχει ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο, γεγονός που τον αναγκάζει να περάσει λίγες ώρες (μέρες όπως θα αποδειχτεί) σε μια παρακμιακή πόλη της αμερικανικής επαρχίας. Όταν θα χάσει όλα τα λεφτά που είχε μαζέψει για το χρέος θα αναγκαστεί να κλείσει αμοιβαίο συμβόλαιο θανάτου, αναλαμβάνει δηλαδή να σκοτώσει την σύζυγο για λογαριασμό του συζύγου και τούμπαλιν.
Πρέπει να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους αξίζει να δει κανείς την ταινία. Θα διαπιστώσετε ότι η μία ανατροπή έρχεται μετά την άλλη, πράγμα γενικά καλό στις περιπέτειες. Κι όμως εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν από το επιδέξιο γενικά χέρι του Stone και καταντούν κουραστικά. Θα μπορούσαν τα πράγματα να ανατρέπονται στο διηνεκές, καθώς οι εκπλήξεις από ένα σημείο και έπειτα επαναλαμβάνονται. Γεγονός όμως είναι ότι η ταινία ξεκινά φιλόδοξα. Τι θα πει αυτό; Θα πει ότι ο Stone ξέρει καλά να περιγράφει καταστάσεις, δίνει βάρος σε προβλήματα και όχι σε ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι θα καταφέρει να σας εκνευρίσει πολύ με τα όσα θα σας δείξει. Και όταν λέω πολύ, το εννοώ!
Το πολύ δυνατό σημείο της ταινίας είναι βέβαια η σκηνοθεσία. Ο Stone γενικά μας έχει συνηθίσει σε περίεργες γωνίες λήψεις, σε γρήγορα κοντινά πλάνα και σε νεωτερισμούς. Θα δείτε ότι η επιλογή του να τσοντάρει παρένθετες σκηνές δένει εξαιρετικά με το νήμα της ιστορίας. Το στυλ της «κάμερας στον ώμο», η οπτική παραίσθηση που δημιουργεί, οι νευρωτικές αλλαγές καθιστούν τη σκηνοθεσία λειτουργικό κομμάτι της ταινίας και όχι υποστηρικτικό ή τεχνικό.
Η ταινία συμπληρώνεται από την παρουσίαση της «άλλης» Αμερικής, αυτής με την οποία ο Stone έχει και στο παρελθόν καταπιαστεί, ωραίων ερημικών τοπίων και πολύ καλών ερμηνειών από τους (Sean Penn, Jennifer Lopez, Nick Nolte, Joaquin Phoenix (εκπληκτικός).
Oh Yeah!: Φυσικά για τη σκηνοθεσία, και για την προκλητική δοκιμασία των νεύρων μας.
Oh No!: Για το κουραστικό τράβηγμα μέχρι το τέλος. Όχι ότι τα πράγματα γίνονται προβλέψιμα, αλλά αυτή η μεταπήδηση από τον έναν στον άλλον ως προς τη τελική επιβίωση βαραίνει.
Ατάκα: Is everybody fucking everybody in this God damned town?
TV Σχόλιο: Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.
Βαθμός: 7/10
Σ.Κ.
Πέμπτη, 25/3, Star, 01:45
The dirty Dozen - Και οι δωδεκα ηταν Καθαρματα

Η εισαγωγή στην υπόθεση γίνεται γρήγορα και αβίαστα. Η επιλογή των καθαρμάτων δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το τραγικό είναι ότι η αποστολή το μόνο που κάνει είναι να τους παρατείνει ελάχιστα τη ζωή τους, δώδεκα εναντίον του 4ου Ράιχ είναι μάλλον άδικο. Τους δίνεται πάντως μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι ηρωικά καθάρματα. Ανάμεσά τους –ο ένας χειρότερος από τον άλλο- αναπτύσσεται μια ψευτοπαρεΐστικη ατμόσφαιρα αμοιβαιότητας και αναγκαστικής αλληλεξάρτησης. Δεν αντιμετωπίζονται βέβαια από την ταινία ως εγκληματίες, αλλά ως επιτήδειοι, ίσως ως υπό αναστολή εγκληματίες μόνο.
Το χιούμορ και οι καταστάσεις φέρνουν κάτι στην Μεγάλη Απόδραση των 11, αν και η ταινία διατηρεί την αυτοτέλειά της και την διαφορετικότητά της ανάμεσα στις πολεμικές ταινίες, ο στόχος των υπολοίπων εξ αυτών διαφοροποιείται. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι το πείραμα συνεργασίας του καλού με το κακό ενάντια στο κακό, τείνει να οδηγήσει στο εξής λάθος συμπέρασμα: ότι το κακό σε σχέση με το χειρότερο γίνεται καλό.
Η σκηνοθεσία του Robert Aldrich είναι κλασσική για ταινίες του είδους, θα ‘λεγα απλώς διεκπεραιωτική. Ενοχλητικές όμως πρέπει να χαρακτηριστούν οι αναπαραστάσεις των συμπλοκών καθώς πάσχουν σοβαρότατα σε ρεαλισμό, και σε ταινίες αυτού του είδους ο ρεαλισμός είναι απαραίτητος. Επίσης κακή και υποτιμητική για τον θεατή ήταν η τελευταία σκηνή της ταινίας. Θα μπορούσε (και θα ‘πρεπε) να προσεχτεί πολύ περισσότερο σε ρεαλισμό και σκηνοθεσία Οι ερμηνείες είναι με εξαίρεση τον Telly Savalas αδιάφορες.
Oh Yeah!: Ως σύνολο η ταινία κερδίζει περισσότερο από τον τρόπο που πραγματεύεται το εγχείρημα και όχι από τεχνική άποψη. Ακριβώς όμως λόγω της διαφορετικής προσέγγισης πρέπει να προσεχτεί.
Oh No!: Αν δεν σας αρέσουν οι πολεμικές ταινίες, δεν θα σας αρέσει και αυτή. Αυτονόητο.
Βαθμός: 6/10
Σ.Κ.
Παρασκευή, 26/3, Star, 01:00
Pink Cadillac - Ροζ Καντιλακ

Από σενάριο μην περιμένετε πολλά πολλά. Ο Eastwood παίζει τον τιμωρό που επαναφέρει στα χέρια του νόμου, όσους αποφασίζουν να μην συμμορφωθούν. Στην ταινία αναλαμβάνει να επιστρέψει μια άσωτη μητέρα από τους δρόμους και εδώ μπαίνει και η ροζ κάντιλακ που είναι λίγο ακριβότερη απ΄ όσο συνήθως. Το γιατί βρείτε το μόνοι σας, δεν είναι δύσκολο (hint: η κάντιλακ έχει μεγάλο porte baggage). Ανόητα gags, ανόητες ερμηνείες, κουραστική περιπλάνηση και κουφό τέλος είναι τα βασικά, δυστυχώς όχι πολύ καλά, στοιχεία της ταινίας.
Oh Yeah!: Η ταινία προφανώς και στηρίζεται μόνο από τον Clint Eastwood. Oh No! : Όλα τα υπόλοιπα εκτός από τον Clint Eastwood…
Απευθύνεται: Στο αυστηρά προσωπικό κοινό του Eastwood. Απορώ αν δεν είχε και αυτόν η ταινία που θα κατέληγε.
Βαθμός: Λυπάμαι αλλά 5/10
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.
Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.