• ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ...

  • Αριθμός ταινιών: 22316
  • Αριθμός συν/τών: 759967
  • Πρόγραμμα 300 Κινηματογράφων και 18 τηλεοπτικών σταθμών
CineGossip


Παρ 08 Οκτ 2004

Κινηματογραφικά νέα από όλο τον κόσμο...




Την Τρίτη το απόγευμα, ο κωμικός Rodney Dangerfield (γνωστός και ως ο κωμικός με τα γουρλωμένα μάτια) άφησε την τελευταία του πνοή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Καλιφόρνιας, στο οποίο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς από τον Αύγουστο. Ο Dangerfield ήταν γνωστός για το χιούμορ του σχετικά με την ιδιομορφία του προσώπου του (είναι γνωστή η ατάκα του: ‘όταν γεννήθηκα, ήμουν τόσο άσχημος που ο γιατρός χαστούκισε τη μάνα μου’). Ο κωμικός ηθοποιός γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1921, ενώ από την ηλικία των 19 ετών ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο του θεάματος ως ηθοποιός της standup comedy. Για κάποιο διάστημα σταμάτησε τις εμφανίσεις και επέστρεψε στην κωμωδία στην ηλικία των 42 ετών.

Και άλλη μία γνωστή ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 77 ετών, την περασμένη Κυριακή. Πρόκειται για τη Janet Leigh, γνωστή κυρίως στο ευρύ κοινό από την τρομαχτική σκηνή του ντους στο “Psycho” του Alfred Hitchcock. H Leigh (μητέρα της Jamie Lee Curtis και της Kelly Curtis) έπασχε τον τελευταίο χρόνο από μία ασθένεια των αρτηριών. «Ήταν μία κουκλίτσα» δήλωσε ο Dick Van Dyke ο οποίος έπαιξε με την ξανθιά καλλονή το 1963 στο μιούζικαλ “Bye Bye Birdie”, ενώ άλλες στιγμές από την καριέρα της στις οποίες αξίζει να σταθούμε ήταν ο ρόλος της πλάι στον Frank Sinatra στο “The Manchurian Candidate” και δίπλα στον Charlton Heston στο "Touch of Evil" του Orson Welles. Το 1951 η Leigh παντρεύτηκε τον Tony Curtis, όταν και οι δύο ήταν στην κινηματογραφική τους ακμή, σε ένα γάμο που έφερε ανησυχία στα στούντιό τους (MGM και Universal) αφού φοβόταν πως οι έφηβοι θαυμαστές τους θα απομακρυνθούν από κοντά τους. Τελικά το ζευγάρι χώρισε το 1963, η Janet όμως δεν μίλησε ποτέ με κακία για τον Tony.

Οι δημιουργοί του “South Park” χρησιμοποιούν μαριονέτες και δημιουργούν το “Team America: World Police” έχοντας ως σκοπό τη σάτιρα. Αυτή η πολιτική κωμική περιπέτεια εξιστορεί τις περιπέτειες μίας ομάδας υπέρ ηρώων που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία και άλλα κακά. Πρόκειται για μία παρωδία των τυπικών περιπετειών του Χόλιγουντ σκηνοθετημένη από τους Trey Parker και Matt Stone.

O «Καρχαρίας» επιτίθεται στο Box Office της Dreamworks. Σύντομα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η ιστορία του μικρού ψαριού που χρεώνεται τη δολοφονία ενός καρχαρία σε αυτήν την προσεγμένη παρωδία γκανγκστερικών ταινιών (“Shark Tale”) αν και έχει πάει καλά σε εισπράξεις, δεν κατάφερε να κάνει το άνοιγμα που είχε προβλέψει αρχικά η εταιρεία παραγωγής. (Ίσως θα έπρεπε να τους προβληματίσει λίγο η ύπαρξη του “Finding Nemo”, άλλης μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων που ασχολήθηκε με τον υποβρύχιο κόσμο, λίγους μήνες πριν).

Κι επειδή η ξεκούραση λένε πως φτιάχνει δερματάκι...

Η Renee Zellweger μετά τα γυρίσματα του sequel “Bridget Jones` Diary: The Edge of Reason”, αποφάσισε να κάνει ένα ετήσιο διάλειμμα από τις κινηματογραφικές της υποχρεώσεις. Κουράστηκε όπως λέει να δουλεύει τόσες ώρες, αφού η δουλειά δε σου επιτρέπει να κάνεις όλα όσα θες για τον εαυτό σου, όπως το να πίνεις κάθε μέρα καφέ με τους φίλους σου.
(Για νέο μας το λες αυτό Renee μας; Κι εμείς κουραστήκαμε, αλλά το να σταματήσεις για ένα χρόνο να δουλεύεις για εμάς τους κοινούς θνητούς αποτελεί πολυτέλεια!)


 
 
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια. Στείλτε το πρώτο!

Αυτή τη στιγμή δεν είστε συνδεδεμένος. Συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για να σχολιάσετε.